Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Školu v Gemerskej Vsi opravili z prevádzkových peňazí, chýba ešte plot

Foto: TASR/Ján Siman

V obci Gemerská Ves žije necelá tisícka obyvateľov. Miestnu základnú školu navštevuje vyše 400 detí, pretože slúži ľuďom aj z ďalších 11 dedín.

Gemerská Ves 29. mája (TASR) - Základná škola v Gemerskej Vsi v okrese Revúca prechádza postupnou rekonštrukciou aj bez európskych fondov.

Ako pre TASR povedala starostka obce Monika Lévaiová, budovy opravujú postupne už niekoľko rokov. Peniaze dokázal ušetriť riaditeľ školy z prevádzkových nákladov.

V obci Gemerská Ves žije necelá tisícka obyvateľov. Miestnu základnú školu navštevuje vyše 400 detí, pretože slúži ľuďom aj z ďalších 11 dedín. Vyučujú v nej v slovenskom aj v maďarskom jazyku.

Samospráva na rozsiahle opravy peniaze nemá, pretože v dedine začali výstavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd.

"Máme šťastie, že školu vedie šikovný riaditeľ. Postupne dokázal v priebehu niekoľkých rokov vymeniť strechu, opraviť telocvičňu, ale vymenil aj okná a zateplil obvodové múry. Tento rok chceme ešte dokončiť opravu oplotenia školy. Peniaze na rekonštrukciu sú pritom vyčlenené v rámci prevádzkových nákladov. Obec by momentálne takúto finančnú záťaž nezvládla. Začali sme totiž s budovaním kanalizácie a čistiarne odpadových vôd," povedala Lévaiová.