Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Školy v Nitre sa naučia, ako chrániť žiakov pred závislosťami

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Kurz bude prebiehať zážitkovou interaktívnou formou a bude spojený s ukážkami práce so žiakmi na tému látkových závislostí i na to, ako drogy rozpoznať, uviedla Jana Ondrušková z KOS.

Nitra 8. augusta (TASR) - Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre pripravilo pre základné a stredné školy vzdelávací workshop zameraný na prevencie experimentovania mládeže s návykovými látkami. Ako informovali organizátori, v priestoroch KOS sa bude konať 30. augusta dopoludnia.

Pre účastníkov je pripravený základný kurz Združenia STORM, ktorý je predpokladom na hlbšie vzdelávanie v témach prevencie užívania drog. "Prebiehať bude zážitkovou interaktívnou formou a bude spojený s ukážkami práce so žiakmi na tému látkových závislostí i na to, ako drogy rozpoznať, aké sú ich účinky, spôsoby užívania, vplyv, pôsobenie, riziká, fakty a mýty" uviedla Jana Ondrušková z KOS.

Ako dodala, po absolvovaní workshopu bude z jeho účastníkov vylosovaná jedna škola, ktorá získa zdarma vzdelávací program STEREO. "Ide o cyklus deviatich 90-minútových interaktívnych seminárov pre jednu triedu. Program pod vedením Združenia STORM prináša primárno-sekundárnu prevenciu rizikového správania žiakov na témy látkové a nelátkové závislosti, šikanovanie a riziká sociálnych sietí," doplnili organizátori.