Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Dráma v Hlohovci: Neznámy muž do Váhu vraj hodil dieťa

Hlohovec, ilustračné foto. Foto: TASR

Skupinu mladých ľudí počas prechádzky zastavil muž a povedal, že urobil niečo strašné. Predtým mali počuť krik a čľupnutie.

Hlohovec 24. marca (TASR) - Polícia sa v súvislosti s údajným vhodením dieťaťa do Váhu pri Hlohovci obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri zistení totožnosti muža, ktorý mohol tento skutok vykonať vo štvrtok 23. marca. Podľa výpovedí svedkov mal mať viac ako 40 rokov, mal šedivé vlasy, na tvári bol oholený. Oblečené mal modré rifle, čierne tričko s bielym nápisom LED ZEPPELIN a čiernu koženú bundu.

"Muža s takýmto popisom videli vo štvrtok o 14.42 h, ako nastupuje na vlak z Leopoldova do Hlohovca a je v spoločnosti dievčatka vo veku asi osem rokov, ktoré malo mať na sebe ružovú čiapku," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Doteraz podľa nej nebola na políciu nahlásená nezvestnosť súvisiaca s touto udalosťou. Polícia hľadá aj svedkov, ktorí by mohli akýmkoľvek spôsobom napomôcť pri objasnení týchto udalostí, aby sa prihlásili na polícii prostredníctvom linky 158.

Na možný skutok upozornila vo štvrtok skupina mladých ľudí, ktorá sa prihlásila na obvodnom oddelení polície v Hlohovci a oznámila, že na železničnú stanicu viezli muža, ktorý tvrdil, že vykonal nejaký hrozný skutok. Oznamovatelia sa predtým pohybovali v blízkosti Váhu a počuli odtiaľ krik pripomínajúci detský plač a zvuk, akoby niečo padlo do vody. Na základe toho sa rozhodli udalosť nahlásiť na políciu.

Polícia hneď po oznámení začala pátranie po vodnom toku a brehoch rieky Váh v katastrálnom území mesta Hlohovec. Ráno polícia v pátraní pokračovala aj za súčinnosti vrtuľníka Ministerstva vnútra SR a iných záchranných zložiek.