Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Slanci sa zrazil autobus s nákladným autom, zasahuje desať hasičov

V obci Slanec v okrese Košice - okolie došlo dnes krátko popoludní k dopravnej nehode autobusu a nákladného motorového vozidla. V autobuse bolo 30 cestujúcich, traja z nich sú zranení. Cestu II/552 polícia pre nehodu uzavrela. Obchádzka je možná cez Bohdanovce - Ruskov - Slančík. Slanec, 11. marca 2016. Foto: TASR - Roman Hanc

Jedného človeka bral záchranný vrtuľník a dve osoby majú zlomeniny. Momentálne na mieste zasahuje desať košických hasičov.

Slanec 11. marec (TASR) - V obci Slanec, v okrese Košice - okolie došlo dnes krátko popoludní k dopravnej nehode autobusu a nákladného motorového vozidla.

V autobuse bolo 30 cestujúcich, traja z nich sú zranení. Momentálne na mieste zasahuje desať košických hasičov.

"Došlo k zrážke autobusu a nákladného motorového vozidla. Autobus je naklonený, ľudia z autobusu sú už vonku. Zatiaľ vieme o troch zranených, jedného človeka bral záchranný vrtuľník a dve osoby majú zlomeniny," informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach.

Cestu II/552 polícia pre nehodu uzavrela. Obchádzka bola možná cez Bohdanovce - Ruskov - Slančík. Uzávierku ukončila o 18.30 h.





Zrážka univerzitného autobusu s dodávkou bola bez vážnych zranení

Po zrážke autobusu košickej Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) s dodávkovým vozidlom, ku ktorej došlo dnes pred 13.00 h v obci Slanec (okr. Košice okolie), hospitalizovali na pozorovanie dve študentky.

"Ostatných študentov, šoféra i zamestnancov postupne po ošetrení prepustili do domáceho liečenia. Našťastie, pri tejto hrozne vyzerajúcej nehode nebol nikto vážne zranený," informovala TASR za UVLF Natália Novotná. Ani u študentky, ktorú vrtuľníkom transportovali do košickej univerzitnej nemocnice, sa vážne zranenia nepotvrdili.

Podľa informácií od študentov a pedagógov nehodu údajne zapríčinil vodič dodávky, ktorý autobusu vošiel do protismeru, zrejme pri predbiehaní kamióna, a čelne pri tom vrazil do autobusu.

V autobuse sa viezlo 50 ľudí – študenti druhého ročníka a ich pedagógovia, ktorí smerovali na výučbu zootechniky do Zemplínskej Teplice, kde má univerzita účelové zariadenie - Školský poľnohospodársky podnik.