Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Banskobystričania si radi dupnú na plyn, pokuty mali najmä za rýchlosť

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Požitie alkoholických nápojov policajti zistili u deviatich vodičov motorových vozidiel, troch chodcov a troch cyklistov.

Banská Bystrica 24. októbra (TASR) – Polícia v Banskobystrickom kraji počas troch dopravno-bezpečnostných akcií, ktoré boli v dňoch 15., 22. a 23. októbra, zistila 251 priestupkov. Pokutu za ne zaplatilo 203 vodičov.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, najviac priestupkov, až 80, bolo za rýchlosť, 25 za pásy, 18 za zlý technický stav a šesť priestupkov za nesprávny spôsob jazdy.

"Požitie alkoholických nápojov policajti zistili u deviatich vodičov motorových vozidiel, troch chodcov a troch cyklistov. Trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa dopustili šiesti vodiči," konštatovala hovorkyňa. Do dopravno-bezpečnostných akcií sa zapojilo 267 policajtov dopravnej a poriadkovej polície v kraji.

"Napriek upozorneniam polície o pravidelných dopravno-bezpečnostných akciách vodiči naďalej porušujú predpisy. Aj výsledky kontrol počas týchto dní svedčia o potrebe organizovania týchto kontrol, takže motoristi sa aj v budúcnosti môžu pripraviť na podobné akcie, aby sme pozitívne ovplyvnili bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," dodala Faltániová s tým, že polícia bude dohliadať na disciplinovanosť všetkých účastníkov cestnej premávky.