Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Smer už má svojho favorita na primátora Bratislavy, Most-Híd nie

Foto: TASR/Štefan Puškáš

Strana Most-Híd pre TASR uviedla, že v Bratislave nepostavila a ani nepodporuje kandidáta na post primátora.

Bratislava 15. septembra (TASR) – Strana Smer-SD už má svojho favorita z kandidátov na primátora Bratislavy. Jeho koaličný partner Most-Híd však nepodporí ani jedného z uchádzačov na post šéfa bratislavskej samosprávy. Pre TASR to potvrdili obe strany.

Smer-SD už vie koho podporí v boji o kreslo bratislavského primátora. "Áno, už v tom máme jasno. Keď príde správny čas, budeme o tom informovať," povedal pre TASR podpredseda Národnej rady SR a bratislavský krajský predseda Smeru-SD Martin Glváč. Strana Most-Híd pre TASR uviedla, že v Bratislave nepostavila a ani nepodporuje kandidáta na post primátora. "O poslanecké miesta kandidáti zabojujú na samostatnej kandidátnej listine Mosta-Híd," podotkla strana. Koaličná SNS na otázky, či podporí niekoho z kandidátov na primátora hlavného mesta, doteraz neodpovedala.

Primátorom Bratislavy chce byť podľa zatiaľ neoficiálneho zoznamu deväť mužov a jedna žena. Je medzi nimi súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý kandiduje ako nezávislý. Nezávislými kandidátmi sú aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková.

Kandidovať na bratislavského primátora bude aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných strán Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska a s podporou mimoparlamentnej strany NAJ - nezávislosť a jednota i Strany mladých ľudí kandiduje Viktor Béreš. Jediným spoločným kandidátom opozície OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, Nova, Zmena zdola a OKS na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy tiež Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty - strany vlastencov Roman Ruhig.

Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, mali v utorok posledný deň na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Voľby budú v sobotu 10. novembra, kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom hlasovania.