Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ NEHODA: Náraz do stromu neprežila 19-ročná spolujazdkyňa

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Trnavský kraj

Vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali.

Vrbové 24. apríla (TASR) - Spolujazdkyňa vo veku 19 rokov zahynula v pondelok ráno pri dopravnej nehode vozidla Audi A6 pri Vrbovom v okrese Piešťany. Dvadsaťročnému vodičovi auta policajti namerali v dychu 0,71 promile alkoholu, informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

"Pred 6.00 h išlo auto v smere na obec Krajné. Pri prejazde ľavotočivej zákruty zišiel vodič z doposiaľ nezistených príčin mimo cesty a narazil do stromu. Pri nehode utrpel zranenia aj on, spolujazdkyňu záchranári v kritickom stave transportovali do piešťanskej nemocnice. Tam neskôr zraneniam podľahla," uviedla Antalová.

Vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Polícia upozorňuje najmä mladých a menej skúsených vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a aby v žiadnom prípade nesadali za volant pod vplyvom alkoholu alebo drog. Podľa Antalovej z 11 smrteľných nehôd, ktoré zaznamenali v poslednom čase, bolo osem spôsobených nárazom auta do stromu.