Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V súvislosti so snežením boli v teréne v Košiciach dvadsať mechanizmov

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Do terénu nasadili 20 vodičov a ďalších osem bolo v domácej pohotovosti v prípade, ak by sa situácia zhoršila.

Košice 5. januára (TASR) – V súvislosti so snežením pracovalo v uliciach Košíc 15 veľkých sypačov a päť malých mechanizmov na odhŕňanie snehu a posyp ciest. Komplikácie pri zimnej údržbe sa nevyskytli. TASR o tom informovala Jana Končeková zo spoločnosti KOSIT, a.s.

"Počas výkonu nočných a ranných prác sme nezaznamenali žiadne vážne komplikácie až na priechodnosť niektorých vedľajších ulíc. Medzi najkomplikovanejšie ulice patria napríklad Kurská ulica, či Jegorovovo námestie na sídlisku Dargovských hrdinov," uviedla Končeková.

Do terénu nasadili 20 vodičov a ďalších osem bolo v domácej pohotovosti v prípade, ak by sa situácia zhoršila. "V meste aj v okolí sa vyhradené úseky komunikácií posypávali zmiešaným alebo chemickým posypom. KOSIT prioritne riešil komunikácie I. a II. triedy kde premáva mestská hromadná doprava, a prieťahy ciest II. a III. triedy cez mesto Košice. Následne boli čistené ostatné miestne komunikácie, ako vozovky a chodníky," doplnila Končeková.

V rámci zimnej údržby spoločnosť koordinuje práce spolu s centrálnym dispečingom zimnej údržby magistrátu mesta Košice. Ďalšie zásahy budú prispôsobené poveternostnej situácii.