Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Sninu povedie najbližšie štyri roky prvýkrát žena

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Daniela Galandová na poste strieda dosluhujúceho primátora Štefana Milovčíka (nezávislý), ktorý sa už po takmer 25 rokoch rozhodol nekandidovať na túto pozíciu.

Snina 11. novembra (TASR) – Sninu povedie najbližšie štyri roky Daniela Galandová (nezávislá). V sobotňajších (10.11.) komunálnych voľbách získala 2226 zo 7110 platných hlasov, čo predstavuje 31,30 %. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.



Mesto tak po prvýkrát v ére samostatnosti Slovenska povedie žena, ktorá pochádza z Oravy, v Snine už žije 16 rokov. "Neočakávala som to. Myslela som si, že tradiční voliči možno dajú priestor predsa len Sninčanovi a mužovi, lebo stále mi to tak bolo vytýkané pri mojich verejných stretnutiach s občanmi, ale nakoniec asi ľudí presvedčili aj výsledky práce a verím tomu, že aj reálny program a jednoducho sa nezľakli toho, že aj žena môže viesť mesto. Som veľmi vďačná za túto dôveru," uviedla pre TASR v nedeľu Galandová.

V posledných dvoch volebných obdobiach zastávala post mestskej poslankyne. Podľa vlastných slov tak má problematiku vedenia samosprávy načítanú a naštudovanú. "Budem postupovať tak, ako som ľuďom garantovala," upozornila s tým, že okrem iného sa ich bude snažiť zapájať do rozhodovacieho procesu.

Galandová tak na poste strieda dosluhujúceho primátora Štefana Milovčíka (nezávislý), ktorý sa už po takmer 25 rokoch rozhodol nekandidovať na túto pozíciu. "Svojej nástupkyni som poblahoželal. Verím tomu, že sa nám bude spoločne dariť v Snine aj naďalej. Prial by som si veľmi ako pravoverný Sninčan, aby to bolo ešte lepšie,“ povedal v nedeľu pre TASR.

Volebná účasť bola v Snine na úrovni 44,41 %.