Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave sa vyzbieralo na Deň narcisov asi 143.000 eur

Celoslovenské podujatie - Deň narcisov, verejno-prospešná finančná zbierka Ligy proti rakovine Foto: TASR - Milan Kapusta

Záujemcovia môžu do zbierky ešte prispieť, a to do 31. marca. Peniaze môžu poslať na účet či prostredníctvom SMS.

Bratislava 28. marca (TASR) – Dobrovoľníci vyzbierali v Bratislave počas Dňa narcisov (27.3.) asi 143.000 eur. Ide o prvý neoficiálny údaj o výnose zo zbierky, informovala TASR hovorkyňa Ligy proti rakovine (LPR) Miroslava Džupinová. Organizácia zbierkou roky bezplatne pomáha onkologicky chorým pacientom a im rodinám.

V uliciach hlavného mesta bolo viac než 1500 dobrovoľníkov s asi 400 pokladničkami. "Našiel sa tu veľmi štedrý darca, prispel sumou 500 eur," povedala Džupinová. Finálny a oficiálny výsledok zo zbierky bude podľa nej známy asi do troch týždňov. Po celom Slovensku sa do zbierky zapojilo viac než 15.000 dobrovoľníkov.

"Peniaze z výnosu pôjdu do nemocníc, výskumných pracovísk, hospicov či menších pacientskych organizácií. Časť pôjde aj na financovanie programov a projektov pre onkologických pacientov a ich rodiny v oblasti psychosociálnej podpory, zdroje vyčleníme i na preventívne a vzdelávacie aktivity," priblížila hovorkyňa.

Záujemcovia môžu do zbierky ešte prispieť, a to do 31. marca. Peniaze môžu poslať na účet č. 2629740400/1100 či prostredníctvom SMS s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov. Cena jednej SMS je dve eurá. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.