Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Liptovský Hrádok je najpriateľskejšou samosprávou k mládeži

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger uviedol, že ocenenie je záväzkom i motiváciou do ďalšej práce v prospech mládeže v meste a v regióne.

Liptovský Hrádok 17. decembra (TASR) – Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) udelila mestu Liptovský Hrádok Ocenenie za aktívne občianstvo a ľudskosť 2018 v kategórii Obec s najpriateľskejším vzťahom k mládeži. Mesto informáciu zverejnilo na svojej oficiálnej webovej stránke.

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger uviedol, že ocenenie je záväzkom i motiváciou do ďalšej práce v prospech mládeže v meste a v regióne. „Myslím si, že verejnosť pozitívne vníma, že mládež chceme dostať od počítačov na športoviská. Vybudovali sme tréningové futbalové ihrisko, v januári sprístupníme kompletne zmodernizovanú mestskú športovú halu. Práve v Liptovskom Hrádku v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja vybudujeme prvé Športové komunitné centrum,“ povedal.

Organizátori vyhlásili päť kategórií, do ktorých mohla verejnosť zasielať svoje návrhy. Liptovský Hrádok bol nominovaný spolu s Kysuckým Novým Mestom a Zázrivou. O triumfe najmenšieho liptovského mesta rozhodlo hlasovanie poroty. Podľa predsedu RMŽK Martina Štureka je poslaním ocenenia zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí, aktivity aj samosprávy, ktorí svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v kraji aktívnym občianskym a ľudským prístupom.