Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Spišskej Belej zamestnali 12 ľudí bez práce

Ilustaračné foto Foto: TASR - Jozef Ďurník

Na údržbe mesta pracuje 11 ľudí a jedna osoba ako opatrovateľka v Domove sociálnych služieb v mestskej časti Strážky.

Spišská Belá 17. júla (TASR) - Mesto Spišská Belá od začiatku júla zamestnalo 12 doposiaľ nezamestnaných osôb v rámci verejnoprospešných prác vďaka projektu financovanému prostredníctvom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku.

Ide o projekt s názvom Cesta z kruhu nezamestnanosti, pričom pre najmenej rozvinuté okresy, ku ktorým sa zaraďuje aj okres Kežmarok, je zvýhodnené financovanie týchto projektov. "Celkové náklady sú v tomto prípade určené na sumu 69.476 eur na mzdové náklady, z toho 95 percent nákladov hradí štát a päť percent nákladov je spolufinancovaných z rozpočtu mesta," uviedla PR manažérka mesta Spišská Belá Alexandra Olekšáková. Projekt bude trvať 12 mesiacov, do 30. júla 2018.

Do projektu mesto zapojilo 12 osôb, ktoré pracujú na plný úväzok. "Na údržbe mesta pracuje 11 ľudí a jedna osoba ako opatrovateľka v Domove sociálnych služieb v mestskej časti Strážky," doplnila Olekšáková. Medzi zamestnancami sú aj takí, ktorí si zo svojej takto zarobenej mzdy budú splácať svoj dlh voči mestu.