Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Obyvatelia obce Šoporňa vyčistia v sobotu priehradu i jej brehy

Kráľovská priehrada je obľúbeným miestom na oddych nielen Šoporňanov, ale aj mnohých obyvateľov okolitých obcí.

Šoporňa 22. marca (TASR) - Kráľovská priehrada pri obci Šoporňa v okrese Galanta bude od soboty (23.3.) čistejšia. Nadšenci moderných vodných športov sa totiž rozhodli zorganizovať brigádu, počas ktorej vyčistia priehradu i jej okolie. TASR informoval starosta obce Milan Vlček.

"V sobotu nám môžu pomôcť aj obyvatelia Šoporne a jej okolia zbaviť priehradu a jej brehy zimných nánosov a odpadkov, ktoré tam zanechali nezodpovední rybári či turisti," uviedol starosta. Zároveň dodal, že ruku k dielu priložia aj zamestnanci obecného úradu. Potrebné vybavenie – rukavice, vrecia a náradie poskytne obec, ktorá rovnako zabezpečí aj odvoz vyzbieraného odpadu. "Kto má čas a chuť pridať sa, bude srdečne vítaný," pripomenul starosta Vlček s tým, že zraz účastníkov je o 10.00 h pred reštauráciou na Šalianskej ulici.

Kráľovská priehrada je obľúbeným miestom na oddych nielen Šoporňanov, ale aj mnohých obyvateľov okolitých obcí. Je súčasťou Vodného diela Kráľová, ktoré má rozlohu viac ako 10 kilometrov štvorcových.