Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na Spiši je priebeh volieb zatiaľ bezproblémový

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nenarušený priebeh zatiaľ hlásia aj v okresoch Poprad a Levoča.

Poprad/Spišská Nová Ves 5. marca (TASR) – Parlamentné voľby sú v mestách a obciach na Spiši zatiaľ bezproblémové. Jednotlivé okresné volebné komisie doteraz nezaznamenali žiadne podnety či narušenia priebehu volieb.

"Od rána je všetko v poriadku. Priebeh volieb je bezproblémový," uviedol pre TASR Jaroslav Mician, predseda Okresnej volebnej komisie v Spišskej Novej Vsi s tým, že voliči chodia voliť priebežne.

Nenarušený priebeh zatiaľ hlásia aj v okresoch Poprad a Levoča. "Všetko je v poriadku. Od rána nám neboli hlásené žiadne problémy či narušenia," skonštatoval zapisovateľ Okresnej volebnej komisie v Poprade Ladislav Maličký. Podľa jeho ďalších slov je v okresoch Poprad a Levoča 136 volebných okrskov a svoj hlas môže odovzdať viac ako 112.500 oprávnených voličov.

Podobný priebeh majú parlamentné voľby aj v okrese Kežmarok. "Prebiehajú úplne pokojne. Komisia je v teréne a nedávno som s jej členmi rozprávala. Všetko je v úplnom poriadku," informovala TASR zapisovateľka Okresnej volebnej komisie v Kežmarku Gabriela Petrušková. Nachádza sa tu zhruba 55.000 oprávnených voličov, ktorí môžu odovzdať svoj hlas do 22. hodiny v 68 volebných okrskoch. Podobná situácia je aj v okrese Stará Ľubovňa, kde voliči chodia voliť priebežne.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE