Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na jarmoku v Spišskej Belej ochutnáte rôzne druhy zemiakových jedál

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V poradí 16. ročník Spišského zemiakarského jarmoku ponúkne návštevníkom aj mnohé hudobné vystúpenia, ktoré sa začnú už o 12.30 h. O 20.00 h pripravili organizátori koncert kapely Desmod.

Spišská Belá 22. septembra (TASR) – Obľúbenej plodine podtatranského regiónu – zemiakom, bude patriť sobotný jarmok v Spišskej Belej. Ponúkne okrem iného prezentáciu rôznych odrôd zemiakov, súťaže v šúpaní či jedení zemiakov, ale aj súťaž o najväčší zemiak.

"Pozdĺž spišskobelianskeho námestia bude rozmiestnený v jednotlivých stánkoch kompletný sortiment zemiakových odrôd registrovaných v SR a vybrané zemiakové sadivo i konzumné zemiaky budú zároveň v predaji. Detských i dospelých divákov čaká aj výstava poľnohospodárskej techniky používanej pri pestovaní zemiakov," informovala Alexandra Olekšáková z Mestského úradu v Spišskej Belej.

Podujatie odštartuje v kinosále mesta o 11.00 h odborným seminárom pre záhradkárov a chovateľov o zemiakových odrodách v roku 2018, o pestovaní ovocia v chladnejších lokalitách a zároveň sa predstavia regionálni producenti potravín v okrese Kežmarok. K dispozícii budú počas jarmoku rôzne druhy zemiakových jedál.

Sprievodný program bude patriť výstave zvierat drobnochovateľov, tiež okresnej výstave ovocia a zeleniny. Chýbať nebude tombola. "Do ulíc pôjde, samozrejme, aj náš maskot Gruľko," spomenula Olekšáková. Počas programu na námestí vyhodnotia aj súťaž o najkrajší balkón a záhradku.

V poradí 16. ročník Spišského zemiakarského jarmoku ponúkne návštevníkom aj mnohé hudobné vystúpenia, ktoré sa začnú už o 12.30 h. Program obohatia najmä folkloristi. O 20.00 h pripravili organizátori koncert kapely Desmod. Po ňom nasleduje diskotéka.