Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Spišská Belá sa zapojí do kampane Do práce na bicykli

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cieľom kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste.

Spišská Belá 28. marca (TASR) – Spišská Belá sa aj v tomto roku zapojí do štvrtého ročníka celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. Ako informovala PR manažérka mesta Alexandra Olekšáková, vlani sa samospráva do súťaže zapojila prvýkrát s piatimi tímami.

Cieľom kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste. "Zároveň chce motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce," priblížila Olekšáková.

Registrácia prebieha na internetovej stránke dopracenabicykli.eu. "Evidenciu jázd do práce a z práce si budú počas mája robiť samotní účastníci prostredníctvom webovej stránky. Na nej okrem celkového počtu kilometrov, ktoré najazdili, budú mať možnosť porovnať sa s ďalšími tímami z rovnakého mesta či sledovať množstvo CO2, ktoré jazdou na dvoch kolesách ušetrili v porovnaní s autom," informovala PR manažérka.