Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Spišská Nová Ves má nového primátora, bude ním P. Bečarik

Ilustračná snímka. Foto: TASR Branislav Caban

Účasť vo voľbách dosiahla v Spišskej Novej Vsi takmer 39 percent a Bečarikovi odovzdalo svoj hlas bezmála 6000 občanov.

Spišská Nová Ves 11. novembra (TASR) – Víťazom komunálnych volieb v Spišskej Novej Vsi sa stal Pavol Bečarik, ktorý kandidoval s podporou koalície strán Smer-SD, SNS a Most-Híd. Podľa neoficiálnych výsledkov mu v hlasovaní dalo dôveru na nadchádzajúce štyri roky takmer 53 percent voličov. „Z hľadiska účasti voličov je to porovnateľné aj s predchádzajúcim volebným obdobím a musím povedať, že úctyhodný je aj počet hlasov kandidáta, ktorý sa umiestnil za mnou, Rastislava Javorského,“ zhodnotil výsledky Bečarik.

Dodal, že v nadchádzajúcom období bude klásť dôraz predovšetkým na nových investorov, komunitný a dôstojný život v meste a tiež na kultúru, šport a zábavu. „Mojím cieľom je pokračovať v projektoch, ktoré už sú v meste naštartované, a pustiť sa možno aj do ďalších, odvážnejších. Čaká nás veľa práce najmä v otázkach zabezpečenia pracovných príležitostí, bývania, zložitých dopravných situácií, materských škôlok, ale aj opatrovateľskej služby či domova dôchodcov,“ vymenoval Bečarik, ktorý celú predvolebnú kampaň v Spišskej Novej Vsi zhodnotil ako slušnú.



Ako dodal, v zozname zvolených poslancov mestského zastupiteľstva nie je nikto, s kým by si nevedel predstaviť spoluprácu, aj napriek tomu, že do 19-členného pléna sa dostali len šiesti jeho podporovatelia.

Účasť vo voľbách dosiahla v Spišskej Novej Vsi takmer 39 percent a Bečarikovi odovzdalo svoj hlas bezmála 6000 občanov.