Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Spišské divadlo sa stane centrom rozprávok z celého regiónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Novinkou tohtoročného festivalu detskej dramatickej tvorivosti na Spiši je snaha rozšíriť ho o rómske divadelné krúžky z regiónu, a tak zväčšiť jeho samotný prezentačný záber.

Spišská Nová Ves 21. marca (TASR) – Dejiskom detskej dramatickej tvorivosti bude od dnes do utorka 22. marca Spišské divadlo v Spišskej Novej Vsi. Na divadelných doskách sa uskutoční regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže detských divadiel s názvom Z rozprávky do rozprávky 2016.

„Tohto roku sa opäť stretneme s mnohými málo známymi alebo vôbec nepoznanými rozprávkovými postavami, ktoré sa budú snažiť prehovoriť nielen do detských duší," uviedla vedúca oddelenia animácie kultúry Monika Tkáčová zo Spišského osvetového strediska. Doplnila, že na scéne vystúpi malá bosorka, neposlušná machuľa, malý Lionel Mucha či hlúpa Dora. "Okrem nich uvidíme aj známe postavy, v mnohých prípadoch však odeté do nového šatu, prostredia a inovatívneho spôsobu stvárnenia," dodala Tkáčová.

Novinkou tohtoročného festivalu detskej dramatickej tvorivosti na Spiši je snaha rozšíriť ho o rómske divadelné krúžky z regiónu, a tak zväčšiť jeho samotný prezentačný záber. Jednotlivé predstavenia sú prístupné aj verejnosti.