Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Regióny

Spojené voľby sú na hornej Nitre zatiaľ pokojné a bez podnetov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Za pokojné označila voľby v okresoch Prievidza a Partizánske zapisovateľka tamojšej OVK Eva Záhorcová.

Prievidza/Bánovce nad Bebravou 29. októbra (TASR) - Spojené voľby boli na hornej Nitre v sobotu dopoludnia pokojné, komisie nezaznamenali podnety. Pre TASR to potvrdili zapisovateľky okresných volebných komisií (OVK) v Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou.

Za pokojné označila voľby v okresoch Prievidza a Partizánske zapisovateľka tamojšej OVK Eva Záhorcová. Členovia komisie podľa nej išli navštíviť i okrsky. Podobné sú spojené voľby i v okrese Bánovce nad Bebravou, ozrejmila zapisovateľka tamojšej OVK Emília Kšiňanová.

"V okresoch Prievidza a Partizánske zriadili i desať špeciálnych volebných komisií. O tento spôsob voľby požiadalo dovedna 36 oprávnených voličov," priblížila ďalej Záhorcová.

V Prievidzi už špeciálna volebná komisia podľa nej ukončila svoju činnosť, ostatné určené obce ešte ukončenie neohlásili.

"Pre okres Bánovce nad Bebravou zriadili dve špeciálne volebné komisie, jedna bola priamo v okresnom meste, o tento spôsob voľby požiadal jeden obyvateľ, komisia už aj ukončila činnosť," doplnila Kšiňanová. Druhá špeciálna volebná komisia pre ostatné obce v okrese bola v Podlužanoch, ktorá už zabezpečila voľby pre štyroch obyvateľov.