Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Športové gymnázium v Trenčíne dostane novú telocvičňu za 2 milióny eur

Na snímke je stará telocvičňa Foto: TASR - Alexandra Moštková

Telocvičňa s rozmermi 24 x 44 metrov bude primárne slúžiť pre kolektívne športy - volejbal, hádzanú, basketbal, florbal a minifutbal.

Trenčín 8. decembra (TASR) – Športové gymnázium v Trenčíne sa v roku 2017 dočká novej telocvične. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vo svojom rozpočte na budúci rok vyčlenil na stavbu telocvične s príslušenstvom viac ako dva milióny eur.

Ako informovala Beáta Tichá z oddelenia investícií, životného prostredia a územného plánovania Úradu TSK, telocvičňa s rozmermi 24 x 44 metrov bude primárne slúžiť pre kolektívne športy - volejbal, hádzanú, basketbal, florbal a minifutbal.

"Okrem telocvične pribudne študentom Športového gymnázia v Trenčíne aj bežecký tunel s dĺžkou 70 metrov s tromi bežeckými dráhami a pieskovým doskočiskom. Projektová dokumentácia počíta aj s vybudovaním sociálno-prevádzkovej budovy s kabinetom trénera, miestnosťou pre rozhodcu, samostatnými šatňami pre chlapcov a pre dievčatá, malou posilňovňou, skladom na lopty, náraďovňou a kotolňou," uviedla Tichá.

Predpokladané náklady na výstavbu telocvične sa pohybujú na úrovni 1,5 milióna eur, na výstavbu sociálno-prevádzkovej budovy je určených asi 400.000 eur a na výstavbu bežeckého tunela s pieskovým doskočiskom zhruba 200.000 eur.