Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Sprístupnili novú rozhľadňu na vrchu Veľká Homoľa pri Modre

Pohľad na novú rozhľadňu Alexandra Filípka na vrchu Veľká Homola neďaleko mesta Modra 3. novembra 2018. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vrchná vyhliadková plošina je vo výške 20,4 metra. Na vrchol vedie 120 schodov. Rozhľadňa bude otvorená počas celého roka, vstup je voľný.

Modra/Bratislava 3. novembra (TASR) - Na vrchu Veľká Homoľa pri Modre v sobotu sprístupnili novú rozhľadňu Alexandra Filípka. Mesto Modra ju vybudovalo na mieste drevenej veže, ktorá podľa statikov už nespĺňala bezpečnostné parametre.

Pôvodnú vežu rozobrali v roku 2017, výstavba trvala päť mesiacov. Rozhľadňa nesie meno po Alexandrovi Filípkovi. "Bol lesným správcom v modranskom lesoparku a dá sa povedať, že bol aj otcom cestovného ruchu v tejto oblasti," povedala pre TASR Miroslava Kišoňová z turisticko-informačného strediska mesta Modra.

Pohľad na panorámu Malých Karpát z novej rozhľadne Alexandra Filípka na Vrchu Veľká Homola neďaleko mesta Modra 3. novembra 2018.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


K rozhľadni vedú značkované trasy z Pezinka aj Modry. "Dostať sa sem dá z hociktorých strán, je to veľmi príjemná prechádzka, vhodná pre rodiny s menšími deťmi. Z rozhľadne vidieť nielen okolie Malých Karpát, ale aj oblasť okolo Nitry a aj časť rakúskych Álp," dodala Kišoňová.

Vrchná vyhliadková plošina je vo výške 20,4 metra. Na vrchol vedie 120 schodov. Rozhľadňa bude otvorená počas celého roka, vstup je voľný.