Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Spor mariášistov o právo usporiadať turnaj sa dostal až na súd

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/Internet

Ide o žalobu Šarišského mariášového klubu na Slovenský zväz mariášových klubov za to, že koncom roka 2011 nezaradil turnaj v Prešove do kalendára najvyššej celoštátnej súťaže pre rok 2012.

Liptovský Mikuláš 15. apríla (TASR) – Okresný súd v Liptovskom Mikuláši začal dnes opätovne prejednávať žalobu Šarišského mariášového klubu na Slovenský zväz mariášových klubov za to, že koncom roka 2011 nezaradil turnaj v Prešove do kalendára najvyššej celoštátnej súťaže pre rok 2012.

„Trváme na našej žalobe, lebo nám odňali možnosť usporiadať jeden z dvanástky extraligových turnajov. Doteraz cítime veľmi veľkú krivdu v presvedčení, že sme na to mali plné právo ako organizátori dovtedy jedného z najlepších turnajov vôbec,“ uviedol pre TASR prezident Šarišského mariášového klubu Jozef Oros.

Zároveň zdôraznil, že sa súdia predovšetkým o princíp a morálne zadosťučinenie. „Toto počínanie zväzu, z ktorého sme na protest už medzičasom vystúpili, považujeme za diskrimináciu. Tým, že sme v Prešove prišli o turnaj najvyššej kategórie, je táto úžasná hra v našom regióne na ústupe,“ prízvukoval Oros.

Generálny sekretár žalovaného zväzu Vladimír Kozačenko považuje kauzu za bezpredmetnú. „Je to úplne zbytočné zaťažovanie súdov, ktoré nevedie k ničomu zmysluplnému. Všetky príslušné záležitosti sme riadne prerokovali a odsúhlasili presne podľa našich zväzových stanov,“ dodal pre TASR.