Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo Vlkolínci sa stretli kosci

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na tamojších lúkach sa konal 12. ročník súťaže v ručnej kosbe.

Ružomberok 24. júna (TASR) - Vo Vlkolínci sa dnes stretli kosci z celého Slovenska. Na tamojších lúkach sa konal 12. ročník súťaže v ručnej kosbe.

"Zúčastnilo sa 36 súťažiacich v piatich kategóriách. Za pekného počasia prišlo na akciu do 150 divákov, ktorí fandili súťažiacim s hojnou podporou folklórnej skupiny Choč z Valaskej Dubovej," priblížil pre TASR Miroslav Mišík za organizátorov, ktorí pripravili pre súťažiacich aj návštevníkov občerstvenie vlastnoručne uvarenými bryndzovými pirohmi a kotlíkovým gulášom.

Prvé miesto v kategórii chlapov do 60 rokov si odniesol Ľubomír Jacko z obce Liptovské Sliače, v kategórii do 18 rokov Matúš Zemenčík z Vaňovky, v kategórii žien skončila na prvom mieste Agneša Zemenčíková z Vaňovky, v kategórii chlapov do 40 rokov Marian Fillo z Ludrovej. Medzi chlapmi nad 60 rokov uspel Peter Štrbina z Liskovej.

Súťaž pripravili Slovenský zväz záhradkárov Ružomberok, mesto Ružomberok, občianske združenie Vlkolínec a Poľnohospodárske družstvo Ludrová. Podujatie bolo súčasťou Dní mesta Ružomberok.