Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Správa ciest chystá prestavbu nadjazdu v Trebišove

Na snimke rekonštrukcia uzavretého mosta 201 na panelovej ceste I/9 pri Veľkých Bierovciach neďaleko Trenčína, 25. júla 2023. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Päťpoľový most s dĺžkou 92 metrov postavili v roku 1989.

Trebišov 5. augusta (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) plánuje obnovu nadjazdu, ktorý je v havarijnom stave a nachádza sa na ceste prvej triedy I/79 na západnom okraji Trebišova. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu s predpokladanou hodnotou 88.500 eur bez DPH.

Nadjazd vedie ponad železničnú trať a miestnu komunikáciu blízko čerpacej stanice. "Účelom stavby je prestavba jestvujúceho mostného objektu 79-021 z dôvodu jeho havarijného stavebnotechnického stavu a oprava zosuvu cesty a krajnice za mostným objektom vľavo v smere na Slovenské Nové Mesto, spôsobeného vplyvom dopravnej záťaže," uviedla SSC v opise obstarávania. Cieľom je zabezpečiť bezpečnosť cestnej premávky na významnom cestnom ťahu.

Päťpoľový most s dĺžkou 92 metrov postavili v roku 1989. Jeho stav ako havarijný vyhodnotili po hlavnej prehliadke z minulého roku.