Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Stakčíne a Snine napadli dvaja muži policajtov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Z útoku na verejných činiteľov obvinili dvoch mužov zo Sniny, hrozí im trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.


Stakčín/Snina 3. mája (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Humennom začal trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa. K incidentu došlo v nedeľu (1.5.) v obci Stakčín v okrese Snina. Informovala o tom dnes prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

"Hliadka Obvodného oddelenia PZ v Snine bola v nedeľu pár minút po 22.00 h vyslaná do obce Stakčín, kde mala preveriť oznámenie, že tam dochádza k bitke," uviedla Migaľová. Podľa jej slov po príchode policajtov na miesto vtedy ešte neznámy páchateľ fyzicky napadol člena hliadky. "V priebehu preverovania oznámenia sa rozbehol smerom k hliadke a udrel ho päsťou do sánky. Útočník z miesta hneď ušiel," povedala hovorkyňa. Napadnutý policajt utrpel podľa jej slov zranenia s bližšie neurčenou dobou liečenia.

Objasňovaním činu bolo preukázané, že napadnutia sa dopustil 30-ročný Ivan zo Sniny. Vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. "Rovnako spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného," dodala Migaľová.

Podobný čin sa stal v pondelok (2.5.) popoludní v Snine. Z prečinu útoku na verejného činiteľa je obvinený 39-ročný Sninčan. "Policajná hliadka spozorovala pohyb motorového vozidla, po ktorom bolo operačným dôstojníkom Krajského riaditeľstva PZ v Prešove vyhlásené pátranie. Hliadka vozidlo predpísaným spôsobom zastavila, vodič Peter bol vyzvaný, aby vystúpil z vozidla. Kládol však aktívny odpor, nechcel pustiť volant," uviedla Migaľová.

Z tohto dôvodu boli podľa jej slov v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky. Muž bol spacifikovaný a následne spútaný. "Vodič bol predvedený na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Snine, kde na adresu členov hliadky uviedol, že za to, že ho chytili, ich zabije, odreže im hlavy, dobodá ich do krku nožom, ako aj všetkých členov ich rodín, a to všetko aj napriek tomu, že by mal ísť za to do väzenia," uviedla krajská hovorkyňa s tým, že agresívny muž bol umiestený do cely policajného zaistenia.

V prípade tohto trestného činu hrozí obom mužom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.