Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

V Starej Ľubovni vznikol nový spoločenský magazín

Foto: František Tokarčík

Unikátny projekt spustili v týchto dňoch v okresnom meste Stará Ľubovňa na východe Slovenska. V regionálnych podmienkach začal vychádzať plnoformátový spoločenský magazín s názvom “Náš magazín”.

Stará Ľubovňa 18. decembra (OTS) - Periodikum prináša na 40 stranách lokálne zamerané spravodajstvo i publicistiku a má ambíciu stať sa spoločníkom pri vážnych i oddychových témach.

Náš magazín sa definuje ako periodikum o živote v Starej Ľubovni a okolí, pričom vychádzať bude štvrťročne. Je vytvorený v magazínovej grafickej úprave s väčším rozsahom, tlačený na kvalitnom papieri a má rozsiahly tematický rozptyl. V regionálnych podmienkach tak ide o unikátny projekt. “Sme presvedčení, že kvalita a profesionálna práca nie sú iba celonárodnou vecou, ale právo na ne majú aj obyvatelia okresného mesta a jeho okolia, ktorí tu žijú radi,” vysvetľuje vydavateľ František Tokarčík. Magazínom chce združovať miestnu komunitu a prinášať kvalitný informačný servis z rôznych oblastí celospoločenského života.

Periodikum v prvom vydaní ponúka širší spravodajský návrat k udalostiam v regióne Starej Ľubovne za uplynulú jeseň, obsiahly rozhovor s úspešným grafickým dizajnérom o jeho návrate do rodného kraja, informačný servis na Vianoce a Nový rok 2014 či hodnotenie končiaceho sa roka štyrmi primátormi Starej Ľubovne (súčasným i doterajšími). V rubrike Téma sa vracia k otázke zákazu hazardných hier na území mesta, v ďalších predstavuje úspešné osobnosti mesta, miestne dobrovoľnícke združenia, pohľady známych osobností spoločenského života na Starú Ľubovňu a okolie a ponúka aj kuchársku inšpiráciu na tradičné ľubovnianske Štedrovečerné menu. Nechýba šport či rubrika Na voľné chvíle.

Náš magazín bude vychádzať v mesiacoch marec, jún, september a december. Jeho oficiálna webová stránka je www.nasmagazin.sk.