Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Stará Ľubovňa umožní aktivistom získať grant na zveľadenie mesta

Na archívnej snímke centrum mesta Stará Ľubovňa. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Prioritou radnice je podporiť komplexné projekty s jasne a zrozumiteľne stanovenými cieľmi, aktivitami a výstupmi celej akcie.

Stará Ľubovňa 5. apríla (TASR) - Samospráva v Starej Ľubovni po desiaty raz vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu rôznych aktivít na zveľadenie mesta. Radnica na webovom sídle informovala, že môže ísť o revitalizáciu verejných plôch, rekonštrukciu existujúceho mobiliára či vybudovanie nových prvkov. Miestni obyvatelia môžu získať podporu vo výške 500 eur.

"V našom meste žije veľa nadšených, šikovných ľudí, ktorí aktívne participujú na verejnom živote v meste. Keďže sa všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní dotácií vzťahuje iba na právnické osoby, respektíve fyzické osoby - podnikateľov, našli sme spôsob, ako podporiť občiansku iniciatívu radových občanov, mimovládne organizácie a neformálne občianske združenia nevynímajúc," uviedla samospráva.

Prioritou radnice je podporiť komplexné projekty s jasne a zrozumiteľne stanovenými cieľmi, aktivitami a výstupmi celej akcie. Odborná komisia bude prihliadať na inovatívny charakter, výnimočnosť zámerov predložených žiadostí vrátane plusových bodov za nadväznosť na aktivity realizované v predchádzajúcom období a udržateľnosť výstupov.

V minulých rokoch samospráva podporila napríklad renováciu zábradlia na moste cez potok Pasterník, zakúpenie záhradného nábytku v Základnej škole Za vodou, revitalizáciu a výsadbu zelene v rôznych častiach mesta, údržbu mobiliára či osadenie nových lavičiek pred bytovkami.

Žiadosti do grantovej schémy Záleží nám na Starej Ľubovni môžu občania posielať do 3. mája. Celkovo mesto prerozdelí 7000 eur.