Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Staré divadlo v Nitre uvádza premiéru hry Vianočný zázrak

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hlavným hrdinom hry je chlapec Joachim, ktorý nájde v kníhkupectve zázračný adventný kalendár a dievčatko Elisabet, ktorého príbeh je napísaný na tajomných lístočkoch v okienkach kalendára.

Nitra 2. decembra (TASR) – Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre uvádza počas tohto víkendu premiéru inscenácie Vianočný zázrak. Autori hry Jostein Gaarder, Jozef Krasula a Ladislav Tischler v nej rozprávajú príbeh, ktorý vychádza zo starozákonnej a novozákonnej tradície a ktorý prepája udalosti spred dvetisíc rokov so súčasnosťou.

Hlavným hrdinom hry je chlapec Joachim, ktorý nájde v kníhkupectve zázračný adventný kalendár a dievčatko Elisabet, ktorého príbeh je napísaný na tajomných lístočkoch v okienkach kalendára. "Elisabet sa pred Vianocami stratila matke v obchodnom dome, lebo zbadala jahniatko a rozbehla sa za ním, aby ho mohla pohladkať. Hrdina knižky Joachim s rodičmi otvára okienko za okienkom a usiluje sa rozpliesť zamotaný dej. Celý príbeh sa vyjasní až pri poslednom okienku 24. decembra na Vianoce," hovoria o príbehu hry jej tvorcovia.

V inscenácii Vianočný zázrak sa pod režijným vedením Jozefa Krasulu predstaví Martina Slobodová, Jana Labajová, Miroslav Bakura, Ivan Gontko, Rudo Kratochvíl, Danica Hudáková, Michal Kalafut, Lukáš Púchovský a Rúth Dolanová.