Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Staré mesto bezplatne odvezie elektroodpad

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Do utorka 16. októbra musia záujemcovia nahlásiť okrem kontaktných údajov aj počet a typ elektrospotrebičov.

Bratislava 15. októbra (TASR) – Obyvatelia bratislavského Starého Mesta si môžu nechať v sobotu 20. októbra odviesť elektroodpad priamo zo svojich domácností. Každý, kto má o odvoz záujem, sa musí nahlásiť do utorka 16. októbra. Zber starých spotrebičov je bezplatný.

Ako TASR informoval staromestský hovorca Tomáš Halán, mestská časť zabezpečí odvoz veľkých spotrebičov - chladničiek, práčok či televízorov, ako aj malých spotrebičov - vysávačov, žehličiek, kávovarov či fénov, ktoré taktiež nepatria do bežného kontajnera. Staromešťania musia na miestny úrad nahlásiť nielen svoje meno, presnú adresu a telefonický kontakt, ale aj typ a počet spotrebičov, ktoré potrebujú odviezť. Telefonovať môžu dnes na čísla 02/5924 6333 alebo 02/5924 6325 v čase od 8.00 do 17.00 h (v utorok nie sú stránkové dni), alebo napísať e-mail na zuzana.baniova@staremesto.sk.

"Elektroodpad musí byť vyložený vo vchode bytového domu alebo za bránou rodinného domu už o 9.00 h v deň zberu," upozornil Halán. Zároveň je potrebné, aby občania počas dňa umožnili vstup do týchto priestorov a elektroodpad nevykladali na ulicu. V centre mesta - v pešej zóne sa vykoná zber medzi 8.00 a 9.00 h, preto v týchto častiach je potrebné vyložiť elektroodpad už o 8.00 h. "Z časových a logistických dôvodov sa nevynáša elektroodpad z bytov, pivníc a povál," dodal Halán.