Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Bezplatné prehliadky Starého Mesta sa začínajú v nedeľu

Ilustračná foto Foto: TASR

Zaujímavosti najznámejšej promenády návštevníkom priblíži dlhoročná sprievodkyňa Helena Navrátilová.

Bratislava 10. apríla (TASR) – V rámci projektu Poznaj Staré Mesto môže verejnosť aj v tomto roku využiť ponuku bezplatných prehliadok historickým centrom Bratislavy, ktoré organizuje samospráva bratislavského Starého Mesta. Na prvej tohtoročnej bezplatnej prehliadke, ktorá sa uskutoční v nedeľu 14. apríla, sa vyberú jej účastníci na bratislavské korzo.

Zaujímavosti najznámejšej promenády im priblíži dlhoročná sprievodkyňa Helena Navrátilová. "Prejdeme sa Michalskou ulicou, Sedlárskou ulicou, ako aj bývalou promenádou, teda dnešným Hviezdoslavovým námestím," uviedla.

Starostka Starého Mesta Tatiana Rosová pripomenula, že bezplatné prehliadky mali v minulom roku u verejnosti veľmi dobrú odozvu. "Preto s nimi pokračujeme aj v tomto roku. Všetkých teda srdečne pozývame na príjemnú prechádzku, v rámci ktorej sa dozvedia aj mnoho zaujímavých informácií o minulosti Starého Mesta," povedala starostka.

Druhá bezplatná prehliadka sa uskutoční v nedeľu 21. apríla ako súčasť programu Starého Mesta v rámci podujatia Bratislava pre všetkých. Jej témou bude Prešporok za Márie Terézie.Bezplatné prehliadky budú pokračovať aj v máji a júni s dvojtýždňovou periodicitou a záujemcom priblížia dunajské nábrežie, taktiež miesta, kde pôsobili slávni obyvatelia a návštevníci Bratislavy, ale aj bratislavskí kati. Bezplatné prehliadky sa začínajú vždy o 14.00 h na Hlavnom námestí. Projekt realizuje mestská časť Bratislava-Staré Mesto v spolupráci s Nadáciou VÚB.