Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Staré Mesto bude mať na jeden deň moravského starostu

Tatiana Rosová Foto: TASR/František Iván

Obaja šéfovia samospráv sa v pondelok o 8.00 h stretnú na hranici v Sekuliach, kde si vymenia primátorské insígnie.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Na stoličku starostu bratislavského Starého Mesta si sadne primátor Olomouca Martin Major. V pondelok 4. augusta sa totiž na jeden deň vymení so starostkou Starého Mesta Tatianou Rosovou. Tá si zasa vyskúša riadenie Olomouca. TASR o tom informovala staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

Obaja šéfovia samospráv sa v pondelok o 8.00 h stretnú na hranici v Sekuliach, kde si vymenia primátorské insígnie. Po tom, čo Martin Major príde na staromestský úrad, má na programe kontrolu prepravnej služby - sociálneho taxíka pre seniorov a pozrieť sa tiež pôjde do Staromestskej sociálnej výdajne na Medenej ulici.

O 11.00 h sa Major zúčastní na pravidelnej porade vedenia a po obede s vicestarostom a prednostom o 13.30 h skontroluje v teréne vyznačovanie nového rezidentského parkovania v oblasti pod Hlavnou stanicou. Moravský primátor navštívi tiež jednu zo staromestských materských škôlok i Medickú záhradu. Z Bratislavy odíde o 17.30 h a opäť sa na hranici stretne so starostkou.

Zámena starostov sa uskutoční v rámci partnerstva mestskej časti Bratislava-Staré Mesto a mesta Olomouc, ktoré sa začalo v roku 2012.