Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Starostovia a primátori hrajú na európskom futbalovom šampionáte

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V tíme Slovensko I nastupujú starostovia zo Združenia miest a obcí, región JE Jaslovské Bohunice, ktorí sú vicemajstrami z roku 2012 v Poľsku.

Bratislava/Uherské Hradište 17. mája (TASR) - Kým slovenská futbalová reprezentácia odohrá svoj prvý zápas na Majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku až o tri týždne, futbalové tímy slovenských starostov čaká na „Eure“ debut už dnes. Na III. Majstrovstvách Európy vo futbale starostov, ktoré sa hrajú v českom Uhorskom Hradišti, hrajú naši na pravé poludnie.

"V tomto čase hrajú oba naše tímy. Slovensko I nastúpi proti Česku II a proti Slovensku II sa postavia Taliani," informoval TASR priamo z dejiska futbalového šampionátu starostov tréner našich tímov, starosta Ružindola Vladimír Púčik.

V tíme Slovensko I nastupujú starostovia zo Združenia miest a obcí (ZMOS), región JE Jaslovské Bohunice, ktorí sú vicemajstrami z roku 2012 v Poľsku. Druhý tím Slovensko II tvoria starostovia z obcí naprieč Slovenskom.

Na Majstrovstvách Európy starostov sú tímy rozdelené do troch skupín. Slovensko I má v skupine okrem výberu Česko II aj Poliakov a Slovincov. Druhý slovenský tím si zmeria sily okrem Talianska aj s výberom rakúskych a nemeckých starostov.

Súčasťou príprav nášho tímu na podujatie bol nedávny kemp, ktorý sa uskutočnil v Poľnom Kesove. Zúčastnilo sa ho 44 starostov a primátorov, z ktorých vzišla konečná nominácia oboch tímov.