Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 15. marec 2024Meniny má Svetlana
< sekcia Regióny

Tragédia v Tatrách: Zahynul mladík, aj muž, čo mu šiel na pomoc

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavol Bendík

K dobrovoľnému horskému záchranárovi sa pridal 28-ročný člen personálu Zbojníckej chaty, ktorý počas presunu v teréne nešťastne spadol na zľadovatenom teréne a zraneniam na mieste podľahol.


Starý Smokovec 26. marca (TASR) – Dva ľudské životy si vyžiadali dnes Vysoké Tatry. V popoludňajších hodinách prijala Horská záchranná služba (HZS) tiesňové volanie od turistov, ktorí sa nachádzali vo Veľkej Studenej doline na chodníku smerujúcom k Zbojníckej chate.

Turisti počuli volanie o pomoc od ženy, ktorá sa nachádzala nad skalným prahom, cez ktorý spadol jej priateľ. Najskôr kontaktovali Zbojnícku chatu, kde ich personál informoval, že majú volať HZS. Telefonické spojenie s turistami, ktorí oznamovali volanie o pomoc, bolo pre zlý signál mobilného telefónu niekoľkokrát prerušené.

Turisti neskôr oznámili, že sa išli pozrieť na miesta, kde mal muž spadnúť. Mladý 22-ročný Slovák pri páde utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Pre silný nárazový vietor v doline nebolo možné na zásah nasadiť leteckú techniku, preto HZS vyslala na pomoc záchranné družstvo zo Starého Smokovca. Po prijatí informácií od turistov na miesto odišiel aj dobrovoľný záchranár HZS pracujúci na Zbojníckej chate.

K dobrovoľnému horskému záchranárovi sa pridal 28-ročný člen personálu Zbojníckej chaty, ktorý počas presunu v teréne nešťastne spadol na zľadovatenom teréne a zraneniam na mieste podľahol. K uviaznutej žene smeroval aj ďalší člen personálu zo Zbojníckej chaty. Do príchodu záchranného družstva HZS sa mu podarilo k nej priblížiť a dostať ju do bezpečia. Záchranári HZS telá oboch obetí po obhliadke transportovali do márnice v Starom Smokovci, kde ich odovzdali príslušníkom polície.

Informácie zverejnila na svojej webstránke HZS.