Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Stavba križovatky Senec čiastočne obmedzí dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR

Uzávera je potrebná z dôvodu výstavby časti pravostranného kolektora a bude prebiehať v troch etapách.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Pre výstavbu križovatky Senec na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Sencom dôjde k čiastočnému obmedzeniu dopravy. Uzávera je potrebná z dôvodu výstavby časti pravostranného kolektora a bude prebiehať v troch etapách. Prvá sa začne už dnes. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková .

Čiastočné obmedzenie diaľnice v smere Bratislava-Trnava bude v prvej etape oddnes 10.00 h do 29. augusta približne kilometer pred diaľničnou križovatkou Senec, vo vonkajšom jazdnom pruhu. Doprava bude presmerovaná do voľných jazdných pruhov.

Druhá etapa bude prebiehať od 29. augusta 12.00 h do 12. septembra v pravom jazdnom pruhu, výjazdová vetva z diaľnice na cestu. Dopravu presmerujú do voľného jazdného pruhu.

Pri tretej etape prebiehajúcej v oboch pruhoch výjazdovej vetvy, od 12. septembra 12.00 h do 29. septembra, bude doprava presmerovaná do novovybudovanej časti pravostranného kolektora.

Podľa NDS má križovatka odľahčiť dopravu pri vstupe do Senca smerom z Bratislavy. Stavba je riešená ako nultá etapa budúceho rozšírenia úseku D1 Bratislava-Senec na šesťpruh. Rekonštrukcia križovatky Senec za 1,94 milióna eur bude spolufinancovaná z prostriedkov EÚ cez Operačný program Doprava. Predpokladaná lehota výstavby je približne 180 dní.