Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Štiavnických vrchoch otvoria novú Pumptrack dráhu

Ilustračné foto Foto: TASR

Ide o špeciálne navrhnutú dráhu určenú predovšetkým pre bicykle, na ktorej je možné jazdiť bez pedálovania.


Hodruša-Hámre 28. mája (TASR) - Milovníci adrenalínu majú o dôvod viac, prečo toto leto navštíviť Štiavnické vrchy. V stredisku Salamandra resort otvoria novú Pumptrack dráhu. Ide o špeciálne navrhnutú dráhu určenú predovšetkým pre bicykle, na ktorej je možné jazdiť bez pedálovania a rýchlosť získavať dynamickou zmenou ťažiska, odľahčovaním a následným zatláčaním do vĺn a klopených zákrut.

Výhodou takejto dráhy je jej využiteľnosť pre všetky vekové a výkonnostné kategórie - deti, hobby jazdcov i pretekárov. Navyše vďaka asfaltovému povrchu si dráhu budú môcť užiť aj jazdci na kolobežkách, kolieskových korčuliach či skejtbordoch.

"Pre začiatočníkov je výzva odjazdiť okruh bez pedálovania. Postupne jazdci zlepšovaním techniky pohybu – tzv. pumpovania zvyšujú svoju rýchlosť, čím sa im následne otvárajú nové možnosti prejazdu prvkov s využitím pokročilejších techník, ako napríklad prejazd vĺn len na zadnom kolese – manuálom alebo skokom," vysvetlila marketingová manažérka strediska Monika Bielčiková.

Otvorenie novej dráhy a zároveň aj tohtoročnej letnej sezóny je v stredisku naplánované na sobotu 4. júna. Návštevníkov čaká podľa Bielčíkovej deň plný rôznych ukážok, remesiel a športu. Pripravené budú kurzy jazdy s Pump Track Dema MTB school i súťaž pre deti v jazde na novej dráhe. Počas celého dňa bude premávať aj lanovka, takže väčší bikeri si budú môcť vychutnať a prejsť po Flow trailovej dráhe Heligon.