Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

STOŽOK: Bývalú družstevnú bytovku chcú zmeniť na domov dôchodcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Na domov dôchodcov chcú zmeniť v Stožku v okrese Detva prázdny družstevný bytový dom, ktorý stojí v susedstve obecného úradu.

Stožok 26. februára (TASR) - Na domov dôchodcov chcú zmeniť v Stožku v okrese Detva prázdny družstevný bytový dom, ktorý stojí v susedstve obecného úradu. Tamojší starší obyvatelia totiž nemajú veľa možností, kde a ako zmysluplne tráviť svoj voľný čas.

Obec sa za uplynulých 20 rokov počtom obyvateľov takmer zdvojnásobila. Dnes tam žije asi 980 ľudí s trvalým pobytom. Na prilákanie nových, najmä mladých ľudí slúžili v minulosti viaceré rozvojové programy, naštartovala sa bytová a rodinná výstavba, vybudoval sa športový areál. "Dnes je už ale veľa ľudí v dôchodkovom veku a preto treba rozmýšľať, čo s nimi. Vybudovanie domova dôchodcov sa nám zdá ako veľmi potrebné a vhodné," povedala TASR starostka Darina Petrincová.

Niekdajšiu družstevnú bytovku dnes vlastní spoločnosť M-Trade AG, s ktorou chce nová starostka rokovať. "Zatiaľ je všetko v rovine zámeru. Až po jednaniach s majiteľom budeme vedieť viac," zdôraznila.