Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Návštevnosť klziska v Strážskom je vyššia takmer o tretinu ako vlani

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Na klzisku sa konal Silvestrovský detský karneval a hokejové zápasy amatérskych tímov.

Strážske 12. januára (TASR) - Mesto Strážske tento rok prevádzkuje klzisko výhodnejšie. Primátor Patrik Magdoško informoval, že mesto vyčlenilo 28.000 eur na réžiu klziska, pričom náklady na energie sa v porovnaní s minulým rokom znížili o polovicu. Toto umožňuje prevádzku klziska zatiaľ do 21. januára.

Podľa primátora návštevnosť klziska vzrástla oproti minulému roku o približne 30 percent. Ľadová plocha bola ponúknutá na prenájom za zvýhodnenú cenu aj samosprávam okolitých obcí, čo sa stretlo s pozitívnou odozvou. "Naším cieľom je rozhýbať deti a mladých v meste. Základná škola v Strážskom preto realizuje niektoré hodiny telesnej výchovy priamo na klzisku. Rovnako aj miestna materská škola dostala možnosť využívať ľadovú plochu bezodplatne," povedal Magdoško.

Na klzisku sa konal Silvestrovský detský karneval a hokejové zápasy amatérskych tímov. Aktuálne mesto spolupracuje s Košickým samosprávnym krajom na príprave novinky "Župný Winter Classic", turnaja amatérskeho hokeja so zúčastnením štyroch tímov z miest Košického samosprávneho kraja.