Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mladík zo Štrby pod vplyvom alkoholu havaroval na ukradnutom aute

Ilustračné foto Foto: TASR

Na priamom úseku cesty neprispôsobil rýchlosť jazdy a dostal s vozidlom šmyk, pričom narazil do násypu.

Štrba 15. februára (TASR) – Z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil v nedeľu (14. 2.) popradský vyšetrovateľ 17-ročného chlapca z obce Štrba, okres Poprad.

„Obvinený obyvateľ Štrby bol počas večera a noci zo soboty na nedeľu (13.-14.2.) v bare v areáli futbalového štadióna v Štrbe. Na jednom zo stolov bol položený kľúč od osobného auta Fiat Punto, na ktorom do baru prišla 24-ročná žena. V čase okolo 1.00 h využil obvinený jej nepozornosť, zobral kľúč a nasadol do auta, s ktorým odišiel,“ informoval dnes prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Na ceste v smere z Tatranskej Štrby do Štrby havaroval, keďže nezvládol mierne ľavotočivú zákrutu. Na priamom úseku cesty neprispôsobil rýchlosť jazdy a dostal s vozidlom šmyk, pričom narazil do násypu.

„Následkom nárazu sa auto prevrátilo a zostalo na streche. Pri dokumentovaní dopravnej nehody policajti obyvateľa Štrby podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny s nameranou hodnotou 0,41 mg/l alkoholu v dychu. Zároveň bolo zistené, že auto viedol napriek tomu, že mu bol v marci 2015 uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na jeden rok,“ doplnil policajný hovorca. Hmotná škoda na vozidle bola vyčíslená na 6000 eur. Obvinený je stíhaný na slobode.