Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Stredné Slovensko bolo na veľtrhu ITF s úplne novou expozíciou

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nádych histórie vniesli na výstavisko rytieri z Pustého hradu, ako aj baníci zo Španej doliny v dobových kostýmoch.

Banská Bystrica 31. januára (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko sa po ročnej prestávke predstavila na práve sa končiacom veľtrhu ITF Slovakiatour v Bratislave s úplne novou expozíciou. V jej stánku na ploche 80 m2 sa prezentovali členovia organizácie s aktuálnou ponukou regiónu a atraktívnymi lákadlami pre návštevníkov.

„Sme radi, že sa nám podarilo spojiť sily a spolu s našimi členmi prezentovať rozmanitosť, pestrosť a výnimočnosť nášho regiónu na expozícii, ktorá vizuálne stvárňuje hornatý reliéf, krásu prírody a bohatstvo histórie, ktoré sú pre našu destináciu príznačné,“ uviedol pre TASR výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč.

Spoluvystavovatelia, mesto Banská Bystrica, Zvolen, Kúpele Sliač a PARK SNOW Donovaly, mali potenciál zaujať svojou ponukou každého návštevníka veľtrhu. Lyžovačka, desiatky kilometrov upravovaných bežeckých tratí, značené cyklotrasy, splav Hrona, bežecké podujatia, populárne hokejové kluby, ale aj wellness a relax v top hoteloch, výnimočná liečivá sila kúpeľných prameňov, sú len zlomok z ponuky aktívnej dovolenky v regióne.

K obľúbeným atrakciám patria už roky aj Špania dolina a jej banícka história, unikátny klenot Pustý hrad vo Zvolene, drevený artikulárny kostol v Hronseku zapísaný v UNESCO, alebo pútnická Barborská cesta.

V stánku OOCR to navyše žilo aj športom. Návštevníci mali možnosť odfotiť sa na stupni víťazov s medailami a maskotom hokejového klubu HC 05 B. Bystrica. Organizátori bežeckých podujatí v tomto meste priniesli pre najmenších návštevníkov motivačné medaile k Marathonu BB Tour 2016. Prostredníctvom fotosteny sa ocitli priamo na námestí SNP.

„Banská Bystrica je rodiskom a pôsobiskom mnohých úspešných športovcov i olympijských víťazov. Som veľmi rád, že sa nimi môžeme pýšiť, pretože dosahujú vynikajúce výsledky a svojimi úspechmi zviditeľňujú naše mesto doma aj vo svete. Vďaka športovým aktivitám profesionálov, amatérov a výborným možnostiam celoročného športovania, sme horúcim kandidátom na získanie titulu Európske mesto športu 2017,“ uviedol ďalej primátor mesta Banská Bystrica a zároveň predseda predstavenstva OOCR Stredné Slovensko Ján Nosko.

Nádych histórie vniesli na výstavisko rytieri z Pustého hradu, ako aj baníci zo Španej doliny v dobových kostýmoch. Lákadlom bola tiež ochutnávka piva z produkcie tradičného malého banskobystrického pivovaru a ručne vyrábanej čokolády.