Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Prípad streľby partie mladíkov v Bratislave polícia stále neuzavrela

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Obvinení sú stíhaní na slobode. Za uvedený čin hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky.

Bratislava 11. marca (TASR) – Polícia stále neukončila vyšetrovanie prípadu z minulého roka, keď partia mladíkov mala z vozidla Toyota Hilux strieľať po ľuďoch na viacerých miestach v Bratislave. Strážcovia zákona neskôr zistili, že išlo o airsoftovú zbraň. TASR informovala Tatiana Kurucová, bratislavská policajná hovorkyňa.

„Vo vyšetrovaní pokračujeme,“ uviedla Kurucová pre TASR. Podľa medializovaných informácií mal byť medzi obvinenými aj Juraj K., syn starostu bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica. Od prípadu uplynul už takmer rok, udalosť sa stala v apríli 2015.

Strážcovia zákona vtedy informovali, že osádka vozidla sa s autom pohybovala na bratislavskej zastávke MHD Zochova, na Staromestskej ulici, ako aj na zastávke Lamač, kde jeden člen osádky bol strelcom, druhý držal terč a tretia osoba si všetko natáčala na mobilné zariadenie.

Pri streľbe nebol nikto zranený.

Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie voči štyrom Bratislavčanom, ktorí tvorili osádku vozidla, z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa strážcov zákona išlo o vtedy 19-ročného Demiana B., 19-ročného Ľudovíta K., 21-ročného Matúša Č. a 22-ročného Juraja K.

Obvinení sú stíhaní na slobode. Za uvedený čin hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky.