Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Streľba v Bratislave: NAKA preveruje podozrenie z úkladnej vraždy

Na snímke kriminalisti na mieste vraždy na Bartókovej ulici v Bratislave, 15. januára 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Bližšie informácie k prípadu poskytnú policajti počas týždňa.


Bratislava 16. januára (TASR) - Prípadom piatkovej (15. 1.) streľby na bratislavskej Mozartovej ulici, pri ktorej zomreli muž a žena, sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA), ktorá ho vyšetruje ako podozrenie z úkladnej vraždy. Pre TASR to uviedol Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru.

„Môžeme potvrdiť, že sa už prípadom zaoberá Národná kriminálna agentúra ako podozrením z úkladnej vraždy, ktoré vyplýva z doposiaľ zistených skutkových okolností. V súčasnosti policajti NAKA vykonávajú potrebné procesné úkony a ďalšie informácie k prípadu bude možné poskytnúť už v priebehu budúceho týždňa,“ uviedol Slivka.

Na Mozartovej ulici zasahovali záchranári v piatok v podvečer. “Na linku tiesňového volania sme prijali hovor o dvoch zranených osobách. Na mieste zasahovali dve ambulancie záchrannej zdravotnej služby. Následne lekár u muža aj ženy skonštatoval úmrtie,“ uviedol pre TASR hovorca operačného strediska záchranárov Andrej Hirjak.

Polícia prijala oznámenie o streľbe približne o 18.00 h. „Hodnovernosť prijatého oznamu potvrdila hliadka po príchode na miesto. Na mieste sa nachádzali dve mŕtve osoby, muž a žena, ktorí podľa vyjadrenia ohliadajúceho lekára na mieste podľahli strelným poraneniam,“ informovala ešte v piatok bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.