Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Stropkov privíta nový rok laserovou šou s originálnym scenárom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Desaťminútová laserovo-mapingová šou odštartuje s úderom polnoci a bude mať svoj scenár.

Stropkov 29. decembra (TASR) - Stropkovčania oslávia príchod nového roka laserovo-mapingovou šou s originálnym scenárom. Ako informoval TASR hovorca Stropkova Peter Novák, mesto sa rozhodlo ísť príkladom a inšpirovať k tomu, že Silvester vôbec nemusí byť o traumatizujúcich zážitkoch spojených so "zábavnou" pyrotechnikou.

Mesto ohňostroj prvýkrát zrušilo v roku 2019. Dôvod súvisel s výbuchom v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove. Stropkovská radnica vtedy peniaze venovala na odstraňovanie následkov po tejto katastrofe. Na tento prístup motivovaný empatiou nadväzujú v Stropkove aj počas tohtoročných osláv.

"Deti, starší ľudia, ale aj zvieratá si pri ohňostroji často vytrpia svoje. Aký význam má oslavovať a nerešpektovať ostatných? Rozhodli sme sa, že pôjdeme modernou cestou. Rád by som poprosil Stropkovčanov, aby sa prišli zabaviť laserovou šou a vynechaním zábavnej pyrotechniky rešpektovali ostatných," požiadal primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Desaťminútová laserovo-mapingová šou odštartuje s úderom polnoci a bude mať svoj scenár. V roku 2024 si mesto Stropkov pripomína viacero významných výročí. Práve im patrí jedna z dominantných častí vizuálneho divadla. Na streche kostola Najsvätejšieho Tela Pána sa postupne rozohrá kombinácia obrazov a symbolov, ktoré sa viažu k historickým momentom a očakávaniam v oblasti kultúry či športu.

"V budúcom roku si pripomíname 620. výročie prvej písomnej zmienky o našom meste. Od toho sa bude odvíjať gro našich aktivít, ale naplánované máme aj iné zaujímavé podujatia," dodal Brendza.