Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

STROPKOV: Tranzitná doprava bude na čas presmerovaná do mesta

Erb mesta Stropkov Foto: Heraldický register

Z dôvodu rekonštrukcie medzinárodnej cesty E 371 v úseku Hunkovce - Šarišský Štiavnik a jej úplnej uzávery bude tranzitná doprava z hraničného priechodu Vyšný Komárnik presmerovaná na cestu I/15.

Stropkov 24. apríla (TASR) – Z dôvodu rekonštrukcie medzinárodnej cesty E 371 v úseku Hunkovce - Šarišský Štiavnik a jej úplnej uzávery bude tranzitná doprava z hraničného priechodu Vyšný Komárnik od pondelka (27.4.) presmerovaná na cestu I/15 vedúcu cez mesto Stropkov a okres Stropkov. Situácia bude o to komplikovanejšia, že na hlavnom ťahu na ulici Hviezdoslavovej v Stropkove súčasne stále prebieha rekonštrukcia kanalizácie, ktorá bude pokračovať aj v ďalšom období na uliciach Mlynská a Nový riadok. Aj preto mesto adresuje všetkým miestnym inštitúciám, podnikom i širokej verejnosti výzvu na zvýšenie bezpečnosti, rešpektovanie a dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.

„V spolupráci s ostatnými orgánmi štátnej správy sa budeme snažiť, zvlášť v kritických častiach dňa, prijať opatrenia zamerané na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti dopravy. Nevyhnutná je však aj spolupráca širokej verejnosti,“ priblížil primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Dodal, že mesto plánuje zriadiť občianske hliadky, ktoré budú v najexponovanejších častiach dňa dohliadať na bezpečnosť v blízkosti priechodov pre chodcov. Obyvateľov mesta tiež vyzvali, aby vo zvýšenej miere používali reflexné prvky pri pohybe v meste i mimo neho a vodičov, aby dodržiavali maximálnu povolenú rýchlosť a používali svoje motorové vozidlá pri ceste do centrálnej časti mesta efektívnejšie.

Ako uviedol hovorca, doteraz využívané neoznačené priechody budú zablokované, v meste pribudne nové vodorovné i zvislé dopravné značenie. Po analýze intenzity dopravy počas prvých dní sa predpokladá obmedzenie maximálnej povolenej rýchlosti, prípadne inštalácia semaforov pred a za mestom.

Dopravné obmedzenia budú mať vplyv aj na organizáciu viacerých pravidelných kultúrno-spoločenských podujatí v meste. Najbližšie bude presmerovaná trasa 5. ročníka obľúbeného lampiónového sprievodu, ktorý sa uskutoční v predvečer 1. mája. Zmenila sa tiež trasa 35. ročníka májových bežeckých pretekov Stropkovská dvadsiatka a zmeny sa dotknú aj stropkovského jarmoku.