Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Stropkovčania majú zrekonštruované klzisko, žiaci môžu využívať kurzy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Po minuloročnom úspechu pripravia v Stropkove aj v tejto sezóne hokejové tréningy pod vedením bývalých stropkovských hokejistov a pripravujú aj krasokorčuliarsky kurz.

Stropkov 7. decembra (TASR) – Ľadovú plochu v Stropkove sprístupnili pre verejnosť v tomto roku o čosi skôr, ako bývalo v meste zvykom. Ako informoval hovorca mesta Peter Novák, prví korčuliari vyšli na ľad na Mikuláša (6.12.).

Takmer 40-ročný štadión pred sezónou čiastočne zrekonštruovali. „Vybudovali sme nové betónové oplotenie oddeľujúce areál od ulice Za jarkom. Opravili sme strechy na jednotlivých objektoch, mantinely na ľadovej ploche sme nanovo vylaminovali a natreli, vymaľovali sme striedačky, vymenili elektrické rozvody a zriadili sme novú vrátnicu a svetelnú tabuľu. Podarilo sa nám získať zachovanú a dovolím si povedať modernú rolbu s plynovým pohonom,“ uviedol Michal Šandrik, riaditeľ mestského podniku Služba, ktorý štadión prevádzkuje. Cena vstupného ostáva nezmenená.

Novák doplnil, že po minuloročnom úspechu pripravia aj v tejto sezóne hokejové tréningy pod vedením bývalých stropkovských hokejistov a pripravujú aj krasokorčuliarsky kurz. Pre deti budú bezplatné a všetky náklady za prenájom plochy uhradí mesto.

Cieľom vedenia mesta aj mestskej firmy Služba je podporiť športujúcu mládež aj vo vyučovacom procese. Školské skupiny v sprievode pedagógov budú mať v pracovných dňoch do 13.00 h bezplatný vstup. Cieľom tohto opatrenia je, aby bola ľadová plocha využívaná počas hodín telesnej výchovy.