Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Študenti lesníckych škôl si zmerajú sily v pilčíckej súťaži

Ilustračné foto Foto: TASR

Súťaže sa môžu zúčastniť študenti slovenských lesníckych škôl, ktorí študujú v riadnom dennom štúdiu 1. – 4. ročník.


Banská Štiavnica 9. apríla (TASR) - V Banskej Štiavnici si zmerajú svoje sily mladí pilčíci. Najlepší z nich získa titul Husqvarna Drevorubač Junior 2017. V poradí 3. ročník súťaže sa bude konať v dňoch 20. a 21. apríla.

Ako informovala za organizátorov Jana Bolgáčová, pilčícka súťaž je určená pre študentov, ktorí majú záujem vyskúšať si svoje drevorubačské zručnosti v práci s motorovými pílami Husqvarna.

Súťaže sa môžu zúčastniť študenti slovenských lesníckych škôl, ktorí študujú v riadnom dennom štúdiu 1. – 4. ročník. Pravidlá súťaže vychádzajú z medzinárodných pravidiel organizácie IALC. Súťažnými disciplínami sú stínka stromu, výmena reťaze, kombinovaný rez, rez na podložke a odvetvovanie.

Na podujatí si sily zmerajú jednotlivci, družstvá, ale aj tréneri, resp. vedúci, ktorí študentov pripravujú. Každú školu môžu reprezentovať maximálne traja študenti ako družstvo. Víťaz súťaže jednotlivcov sa stane členom tímu Husqvarna a v prípade záujmu získa podporu na ďalšie drevorubačské súťaže.