Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

DROGY Z AMERIKY: Študenta zvolenskej univerzity zadržali

Snímka zadržanej zásielky. Foto: Facebook - Finančná správa

V balíku bolo 74 zásobníkov s obsahom extraktu oleja s vysokým obsahom tetrahydrokanabinolu (THC) a päť gramov kokaínu.

Zvolen 20. decembra (TASR) - Študentovi zvolenskej univerzity prišla z Ameriky zásielka s omamnými látkami, za ktoré mohol predajom získať viac ako 10.000 eur. TASR o tom informovala Drahomíra Adamčíková z finančnej správy (FS) s tým, že kriminalisti muža v škole zadržali.

Ako uviedla, prijímateľom zásielky bol Kristián K., ktorý si ju dal poslať na adresu vysokoškolskému internátu vo Zvolene. V balíku bolo 74 zásobníkov s obsahom extraktu oleja s vysokým obsahom tetrahydrokanabinolu (THC) a päť gramov kokaínu. Na podnet kriminálneho úradu preverili zamestnanci kuriérskej spoločnosti balík pomocou technických prostriedkov. "Zistili, že obsah 4,4 kilogramu zásielky sa nezhoduje s oblečením, ktoré v nej malo byť," objasnila Adamčíková.

Dodala, že obsah pripomínal zásobníky do elektronických cigariet a vzniklo podozrenie, že môžu obsahovať omamné látky. "Po prevzatí látok ich mal študent zrejme ďalej distribuovať koncovým užívateľom z vysokoškolského prostredia Technickej univerzity vo Zvolene," poznamenala.

Vyšetrovateľ Policajného zboru SR obvinil študenta za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške tri až desať rokov.