Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Štvrtkové koncerty na Komárňanskom vínnom korze zrušili kvôli počasiu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Koncerty presunú na iný deň.

Komárno 14. septembra (TASR) - Koncerty, ktoré sa dnes mali odohrať v rámci 10. ročníka podujatia Komárňanské vínne korzo, kvôli výstrahe Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred vetrom zrušili. Ako TASR informoval Péter Szitás zo sekretariátu primátora, SHMÚ dnes vydal pre celý okres Komárno výstrahu 2. stupňa.

Podľa SHMÚ treba dnes v neskorších poobedňajších a večerných hodinách rátať so silným vetrom. V záujme bezpečnosti a osobnej ochrany obyvateľov zasadal krízový štáb podujatia, ktorý rozhodol, že sa večerné koncerty skupín Elán Forever a Radics Gigi neuskutočnia. "Využitie pódia v takýchto poveternostných podmienkach nie je povolené. Gastronomické a vínne jednotky budú prevádzkované už od skorého popoludnia. Prosíme obyvateľov, aby venovali zvýšenú pozornosť svojej osobnej bezpečnosti ako aj svojho okolia. Koncert skupiny Elán Forever bude nahradený v piatok 15. septembra o 13.00 h a koncert Radics Gigi takisto v piatok o 15.00 h," upozornil Szitás.

Mesto Komárno oddnes do 16. septembra organizuje 10. ročník podujatia s názvom Komárňanské vínne korzo, ktoré bude záverom letného programu v meste.