Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Štyri turistické zaujímavosti z TTSK súťažia o titul Klenot pohraničia

Katedrála sv. Jána Krstiteľa v Trnave, Holíčsky zámok, piešťanské kúpele a vodný mlyn v Tomášikove sú v konkurencii ďalších 20 atrakcií Trenčianskeho a Žilinského kraja i juhomoravského.

Trnava 21. marca (TASR) – Obyvatelia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) i priaznivci jeho turistických zaujímavostí môžu hlasovať za jeden zo štyroch skvostov, ktoré sú v súťaži Klenot pohraničia. Katedrála sv. Jána Krstiteľa v Trnave, Holíčsky zámok, piešťanské kúpele a vodný mlyn v Tomášikove sú v konkurencii ďalších 20 atrakcií Trenčianskeho a Žilinského kraja i juhomoravského, zlínskeho a moravskosliezskeho regiónu. Vyhodnotenie súťaže je na programe na 1. ročníka výstavy cezhraničného cestovného ruchu regiónov SR a ČR s podtitulom Dovolenka pre všetkých v máji v Trenčíne.

Každý z krajov nominoval do ankety štyri atraktívne objekty, ktoré sa uchádzajú o priazeň nielen cestujúcej verejnosti. Zo Žiliny to je Oravský hrad, Sobášny palác v Bytči, z trenčianskeho regiónu hrad Beckov, Trenčiansky hrad, Bojnický zámok a mohyla na Bradle. Zlín nominoval Baťov kanál, ZOO v Lešnej, Juhomoravský kraj hrad Špilberk a Lednicko-valtický areál a Moravskosliezsky kraj okrem iného Stodolní ulicu v Ostrave, ktorá nikdy nespí. Hlasovať možno na stránke kudyznudy.cz alebo aj na trnava-vuc.sk – Zvoľte klenot česko-slovenského pohraničia. Každý zobrazený nominant ponúka kliknutím ďalšie informácie. Zámerom je podporiť zintenzívnenie cestovného ruchu, turizmu a hotelierstva so zameraním na cezhraničnú spoluprácu krajov Slovenska a Čiech.