Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Súčasťou slávností v Podhorí bude aj pokus o zápis do knihy rekordov

Ilustračné foto Foto: TASR/Andrej Galica

40. výročie založenia sa uskutoční 24. a 25. júna v miestnom amfiteátri.

Podhorie 26. mája (TASR) - Súčasťou tohtoročných Folklórnych slávností v obci Podhorie (okres Banská Štiavnica) bude aj pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov v počte heligonkárov hrajúcich súčasne jednu pieseň. 40. výročie založenia sa uskutoční 24. a 25. júna v miestnom amfiteátri.

"Slávnosti sa budú niesť v znamení bohatého folklórneho programu. V piatok (24.6.) o 20.00 h začíname v amfiteátri vystúpením pod názvom Krížom-krážom v prevedení umeleckého zoskupenia SĽUK. Je pre nás cťou privítať v našej obci teleso s takým zvučným menom," podotkla starostka Podhoria Dana Lóžiová.

V sobotu (25.6.) nasleduje hlavný program s témou svadba, v ktorom sa predstaví viac súborov. Budú medzi nimi také, ktoré už na slávnostiach v minulých ročníkoch vystupovali, vrátane domácej folklórnej skupiny Podhorčan.

"V doobedňajších hodinách vystúpia deti a kuriozitou tohto ročníka bude aj pokus o zápis do Knihy slovenských rekordov - Najväčší počet heligonkárov na jednom mieste hrajúcich naraz jednu pieseň," dodala starostka. V priebehu celých slávností budú pre návštevníkov pripravené rôzne akcie a súťaže najmä pre deti.

Podujatie obec organizuje s finančnou podporou Fondu na podporu umenia, Banskobystrického samosprávneho kraja a občianskeho združenia Teplá - Žakýl.