Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Súčasťou vianočných trhov v Žiline bude aj Primátorský punč

Vianočné trhy v Žiline, archívne foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Cena punču je dobrovoľná a výťažok bude venovaný detským jasliam na Veľkej okružnej.

Žilina 26. novembra (TASR) - Vianočné trhy v Žiline budú na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku od 1. do 23. decembra 2015. Ich súčasťou bude aj Primátorský punč, ktorého výťažok dostanú detské jasle na Veľkej okružnej v Žiline. TASR o tom informoval hovorca mesta Pavol Čorba.

"Pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili na Vianočných trhoch a na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, že sa spoločne porozprávame a výťažok z tejto akcie pôjde na praktické účely – pre naše deti," povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Podľa hovorcu mesta môžu predajcovia občerstvenia predĺžiť predaj až do 3. januára 2016. "Pripravené sú stánky s občerstvením, vianočnou tematikou a umelé klzisko. Jedenásť stánkov s občerstvením vybrali na základe elektronickej aukcie v októbri 2015, na ktorej sa zúčastnilo 22 záujemcov. Mestu Žilina tak pribudlo do mestskej pokladnice za prenájom stánkov 122.244 eur," uviedol Čorba.

Doplnil, že primátorský punč sa bude podávať od 20. do 23. decembra. "Cena punču je dobrovoľná a výťažok bude venovaný detským jasliam na Veľkej okružnej. Punč bude podávať primátor a predstavitelia Mestského úradu v Žiline," dodal hovorca mesta.